Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és addig dolgozzuk, amíg kemény, rugalmas tésztát kapunk. Folpackba csomagoljuk és minimum 30 percig hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Egy lábasba öntjük a vizet a cukrot és a fűszereket, alacsony lángon sűrű szirupot főzünk belőle. Amikor kezd arany színű lenni, akkor hozzáadjuk a mézet, a vörösbort és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2020.12.12.

Tészta

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és addig dolgozzuk, amíg kemény, rugalmas tésztát kapunk. Folpackba csomagoljuk és minimum 30 percig hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy lábasba öntjük a vizet a cukrot és a fűszereket, alacsony lángon sűrű szirupot főzünk belőle. Amikor kezd arany színű lenni, akkor hozzáadjuk a mézet, a vörösbort és az aszalt szilvát. Tovább főzzük, amíg a szilva teljesen megpuhult és újra szirup állagú lesz a lé. Kihűtjük, majd botmixerrel pürésítjük.

A tésztát 3 cipóra osztjuk, vékony téglalappá nyújtjuk (kb 20*30 cm) és a töltelék 1/3-át rákenjük, az oldalán elhagyunk 1-1 centit, amit visszahajtunk és végül feltekerjük. A többi tésztát is elkészítjük.

A bejglik tetejét megkenjük felvert tojássárgájával. Hűtőbe tesszük és szárítjuk a tojást a tetején. Ha megszáradt újra lekenjük, de most tojásfehérjével.

Ismét szárítjuk, villával megszurkáljuk és csak ezután sütjük. Ezt be kell tartani, mert csak így lesz szép márványos a teteje.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is