Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Séfek receptjei

Habcsók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A porcukrot egy szűrőn átszitáljuk. A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként. 2 perc elteltével tesszük a következő adag kanál cukrot. Addig rakjuk így bele a cukrot, amíg el nem fogy. Hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba. Ha már jó kemény és sűrű […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.16.

Hozzávalók

Színezéshez

Elkészítése

A porcukrot egy szűrőn átszitáljuk.

A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor már kicsit habos, elkezdjük a cukrot adagolni hozzá kanalanként. 2 perc elteltével tesszük a következő adag kanál cukrot. Addig rakjuk így bele a cukrot, amíg el nem fogy.

Hozzáadjuk a keményítőt vagy a szirupot, amit óvatosan beledolgozunk a habba. Ha már jó kemény és sűrű a hab, nem esik le a keverőlapátról, elkészült a hab alapunk.

A habzsákba belerakjuk a nyomócsövet, majd egy mérőkancsóba, ami egyenes falú, beleállítjuk. Az ételfestékekből a spatulákra nyomunk egy kisebb adagot. Elfektetjük a kancsót és a spatulával a festéket végighúzzuk a habzsák oldalán. A habzsák minden oldalára tegyünk tetszőleges csíkokat a festékekből.

A színezet habzsákba töltjük a tojáshabot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe közepes nagyságú vagy kisebb halmokat nyomunk belőle.

Előmelegített, 100 fokos sütőben 90 percig szárítjuk a habcsókokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is