Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Fahéjas mézes szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük, amiket a nagy tepsink méretére szabunk (44*38 cm). A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk egy negyedik lappá (ha nagyon kemény lenne, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Cake Girl
Beküldte: 2020.12.22.

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, ezután a többi hozzávalót belekeverve összegyúrjuk.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát három részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony lapokat nyújtunk belőlük, amiket a nagy tepsink méretére szabunk (44*38 cm).

A leeső széleket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk egy negyedik lappá (ha nagyon kemény lenne, mikróban lágyítható a tészta)

A mézes lapokat a tepsi hátán (sütőpapíron) megsütjük, rácsra csúsztatva kihűtjük.

A krémhez a tejet a vaníliával felforraljuk, belekeverem a búzadarát, a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük.

Folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni.

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, ezután hozzádolgozzuk a kihűlt és alaposan átkevert tejbegrízt is.

Három egyenlő részre osztjuk a krémet és rétegezzük a lapokkal.

Tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd egy éjszakai hűtést követően hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Cake Girl
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is