Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és megszárítjuk. A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú). A szalonnát felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük a finomra vágott hagymát és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, 1 dl vizet öntünk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.01.25.

Hozzávalók

A körethez

Elkészítése

A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és megszárítjuk.

A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú).

A szalonnát felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük a finomra vágott hagymát és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, 1 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt kb 20 percig pároljuk.

Közben a fokhagymát meghámozzuk, majd préseljük.

A kolbászt csíkokra vágjuk.

A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) bekapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk.

A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük.

Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük,és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, (borssal, fokhagymával).

Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.

Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is