Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Fahéjas elefántfül

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy kicsi serpenyőben, közepes lángon olvasszuk össze a cukrot, tejet és a zsírt. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel benne. Az élesztős keverékhez adjuk hozzá a lisztet, sót és gyúrjunk belőle kissé lágyabb, rugalmas tésztát. Letakarva kelesszük kb 30 percig. Egy nagyobb edényben melegítsünk zsiradékot. A tésztából tépjünk kb ökölnyi méretű […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2021.03.10.

Hozzávalók

Sütéshez

Tetejére

Elkészítése

Egy kicsi serpenyőben, közepes lángon olvasszuk össze a cukrot, tejet és a zsírt. Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel benne.

Az élesztős keverékhez adjuk hozzá a lisztet, sót és gyúrjunk belőle kissé lágyabb, rugalmas tésztát. Letakarva kelesszük kb 30 percig.

Egy nagyobb edényben melegítsünk zsiradékot.

A tésztából tépjünk kb ökölnyi méretű gombócokat és nyújtsuk ki vékonyra (nem kell hogy szabályos legyen!), vagy húzzuk ki kézzel). A felmelegített zsiradékban süssük mindkét oldalát pirosra 1-2 perc alatt.

Közben a cukrot keverjük el a fahéjjal. A megsült tésztát tegyük papírtörlőre, majd amíg még meleg, addig szórjuk meg a fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is