Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót 20*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félretesszük). Ha megsült óvatosan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2021.03.12.

Tészta

Töltelék

Krém

Szóráshoz

Elkészítése

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót 20*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félretesszük). Ha megsült óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.

Krém elkészítése: a tejbe beletesszük a pudingport, majd felfőzzük (cukor nélkül). Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.

Töltelék elkészítése: a darált dióba belekeverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.

A megmaradt cipót megint tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd a diós-habos tölteléket egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (én a tetejére sütőpapírt tettem, hogy ne égjen meg).

Ha meg sült és kihűlt, akkor a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot rátesszük a krémre.

Hűtőbe tesszük tálalásig (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak). Tálalás előtt szép egyforma szeletekre felvágjuk és megszórjuk a tetejét porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is