Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Kacsaraguleves burgonyagombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először kiválasztjuk a megfelelő méretű edényt, amit elkezdünk hevíteni. A farhátat kettészedjük és a nyakkal, szárnyakkal együtt elkezdjük pirítani. Amikor a hús némiképp lepirult, rászórjuk a finomra vágott hagymát, majd azt is aranybarnára pirítjuk. Rálocsoljuk a bort és hagyjuk, hogy zsírjára visszapiruljon. Hozzáteszünk két gerezd felszeletelt fokhagymát, beleszórjuk a majoránnát, a kakukkfüvet és a tárkonyt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2021.09.21.

Hozzávalók

A gombóchoz

Elkészítése

Először kiválasztjuk a megfelelő méretű edényt, amit elkezdünk hevíteni. A farhátat kettészedjük és a nyakkal, szárnyakkal együtt elkezdjük pirítani.

Amikor a hús némiképp lepirult, rászórjuk a finomra vágott hagymát, majd azt is aranybarnára pirítjuk. Rálocsoljuk a bort és hagyjuk, hogy zsírjára visszapiruljon.

Hozzáteszünk két gerezd felszeletelt fokhagymát, beleszórjuk a majoránnát, a kakukkfüvet és a tárkonyt, majd elkeverjük és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön, alacsony lángon a húsok puhulásáig főzzük.

A krumpligombóchoz a krumplikat héjában puhára főzzük. Még forrón lehúzzuk a héját, majd krumplinyomón áttörjük és szétterítjük egy vágódeszkán, hogy lehűljön. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, rászórjuk a lisztet, ráütjük a tojássárgáját és az egészet összedolgozzuk a deszkán.

Nem szabad túlgyúrni, mert rágós lesz tőle!

A levest kb egy óra fövés után zöldségezzük: a sárgarépát és petrezselyemgyökeret kockázzuk vagy karikázzuk, a gombát szeleteljük és a levesbe szórjuk a fagyasztott zöldborsó társaságában, majd további 20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.

Ha kell, sóval, borssal, zöldfűszerrel utánízesítünk. Ízesítjük citromlével, majd kivesszük belőle a húsokat és félretesszük.

Kikeverjük a keményítőt a tejszínnel és beleöntjük a levesbe. A krumpligombóc tésztát enyhén belisztezzük és lisztezett kézzel koktélparadicsom nagyságú gombócokat formázunk belőle, amiket rögtön a levesbe dobunk.

Három perc alatt megfőzzük, majd tálalhatjuk is. Ehhez az omlós kacsahúst leszedjük a csontról és a levesbe rakjuk, majd tálalhatjuk is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is