Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Nagyon csokis dobostorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük és vigyázva összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. 16 cm-es bélelt, kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Picipiros
Beküldte: 2021.10.04.

Tésztához

Krémhez

Karamell tetőhöz

Elkészítése

A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.

A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük és vigyázva összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.

16 cm-es bélelt, kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. Kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.

Miután a tészta teljesen kihűlt 5 vékony lapra vágjuk.

A krémhez tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint és simára keverjük vele.

A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb egy órán át.

Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot, ezt már megfigyeltem.

Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.

A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, margarinnal, ecettel közepes lángon és kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.

A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal spatulával elegyengetjük rajta.

Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.

A karamelles cikkekkel, maradék csokikrémmel, reszelt étcsokoládéval díszítjük a tortánkat. Fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is