Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően, majd összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk. Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
IldikoEsAnita
Beküldte: 2021.10.14.

A nudlihoz

A feltéthez

Elkészítése

A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően, majd összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.

Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük.

Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.

A feltéthez a hozzávalókat a szalonnán kívül összekeverjük.

A szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A zsírjának egy részét a nudlira csorgatjuk összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint és a tetejét szalonnakockákkal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
IldikoEsAnita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is