Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Töltött finomságok

Gombával töltött kelkáposzta levél

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kelkáposzta leveleket félig megfőzzük. A burgonyát hámozva, karikára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zsemlét apró kockára vágva megpirítjuk. A vöröshagymát apróra, a póréhagymát félkarikára vágva félig megpároljuk kevés zsiradékon. Beletesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát és kb 5-10 percig pároljuk. Utána belekerül a zsemlekocka, átforgatjuk és beleöntjük a felvert tojásokat, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Turmezei Rita
Beküldte: 2021.12.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposzta leveleket félig megfőzzük.

A burgonyát hámozva, karikára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A zsemlét apró kockára vágva megpirítjuk.

A vöröshagymát apróra, a póréhagymát félkarikára vágva félig megpároljuk kevés zsiradékon. Beletesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát és kb 5-10 percig pároljuk. Utána belekerül a zsemlekocka, átforgatjuk és beleöntjük a felvert tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk. Addig sütjük, ameddig a tojás majdnem teljesen meg nem keményedik.

A kész tölteléket a kelkáposzta levelekbe töltjük, mint a töltött káposztát szoktuk.

Egy sütőedény kicsit kikenünk zsiradékkal, majd belerendezzük a főtt burgonyát és a tetejére rátültetjük a megtöltött leveleket.

A serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, teszünk fél evőkanál zsiradékot, két evőkanál tejfölt és összemelegítjük, majd rákenjük a töltelékek tetejére.

200 fokon kb 20-25 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Turmezei Rita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is