Elkészítése
Előkészítés:
A húst és a szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A fokhagymát finomra aprítjuk.
Elkészítés:
A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezt követően hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és az egészet pár percig együtt pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk pirospaprikával, és mindig csak kis mennyiségű vizet adunk hozzá, hogy párolás közben ne száradjon ki, de ne legyen túl leveses sem. Időnként zsírjára pirítjuk, hogy intenzívebb ízeket kapjunk.
Amikor a hús teljesen megpuhult, a tejfölt simára keverjük egy kevés liszttel, és behabarjuk vele az ételt. Még pár percig főzzük, hogy a habarás sűrűsítsen, majd levesszük a tűzről.
Tálalás:
Köretként galuskát vagy főtt tésztát (például szarvacska, orsó vagy penne) kínálunk mellé. Forrón, frissen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

