Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Bolognai szósz házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Első lépésként a hozzávalókat előkészítjük. A paradicsomokat pár másodperc forró vízbe mártás után lehéjazzuk, a csumát kivágjuk, azután a húsukat apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a fokhagyma gerezdeket lereszeljük. A kápia paprikákat megmossuk és tepsire téve 210 fokon megsütjük, majd lehéjazzuk és a paprikákból kinyert sült […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2020.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

Első lépésként a hozzávalókat előkészítjük. A paradicsomokat pár másodperc forró vízbe mártás után lehéjazzuk, a csumát kivágjuk, azután a húsukat apró kockákra vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a fokhagyma gerezdeket lereszeljük.

A kápia paprikákat megmossuk és tepsire téve 210 fokon megsütjük, majd lehéjazzuk és a paprikákból kinyert sült levével együtt krémesre turmixoljuk.

A zöldfűszereket apróra daraboljuk.

Egy nagyobb edényben a vöröshagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket és legalább 15-20 percig együtt pároljuk. Ezután mehet hozzá a babérlevél, a paradicsom, a morzsolt majoránna és a zöldfűszerek. Ekkor már szépen levet enged és gyakran kevergetve, lassú lángon rotyogtatjuk, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevéske kristálycukorral (vagy édesítőszerrel) ellensúlyozzuk ha a paradicsomtól kissé vad és savanykásnak tűnő alapízt.

Jó 20-25 perc múlva kihalásszuk a babérleveleket, beleöntjük a sült paprika masszát és miután ismét felforrt, botmixerrel belepépesítünk. Ennek hiányában a massza felét turmixgép tartályában végezzük. Ennél pontnál ki-ki pépesítheti ízlésének megfelelően, mi úgy szeretjük ha kissé darabos a szósz.

Egy utolsó kóstolás következik, itt még sózhatjuk, majd a tűzről levéve ehhez a mennyiséghez belekeverünk 1 kk nátrium benzoátot. Tiszta, steril üvegekbe töltjük, fémfedővel lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk és a legvégén száraz dunsztba téve hagyjuk 2 napot szunyókálni.

Miután kihűltek az üvegek, mehetnek a spájz polcaira! Ebből a mennyiségből 11 db (720ml-es) üveggel lett.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is