Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Édes-savanyú mártás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát és a répát. Amikor a hagyma kezd összeesni, akkor hozzáadjuk a kápia és fehér paprikát, sót, borsot, fűszerpaprikát és a babérlevelet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Addig pároljuk, amíg a hozzávalók kissé összeesnek. Ez kb fél óra. Ezután hozzáadjuk a befőttet a levével együtt és a cukrot, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.08.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát és a répát. Amikor a hagyma kezd összeesni, akkor hozzáadjuk a kápia és fehér paprikát, sót, borsot, fűszerpaprikát és a babérlevelet.

Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Addig pároljuk, amíg a hozzávalók kissé összeesnek. Ez kb fél óra.

Ezután hozzáadjuk a befőttet a levével együtt és a cukrot, majd felöntjük a paradicsomlével, valamint belekeverjük a curryt is.

Majd mikor az egész felforrt, akkor hozzáadjuk az ecetet is, majd összeforraljuk. Ha szükséges, akkor azlésünknek megfelelően fűszerezhetjük.

Amikor beízesítettük, akkor a csomagoláson lévő leírás szerint hozzáadjuk a dzsemfixet is (ennek hiányában 2 ek keményítőt adjunk hozzá, hideg vízben elkeverve).

3 perc forralás után üvegekbe szedjük és száraz dunsztba tesszük addig, amíg ki nem hűl.

Ebből a mennyiségből 15 db 720 ml-es üveggel lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is