Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Szőlődzsem mentával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az egészséges szőlőfürtöket megmossuk, lecsepegtetjük és leszemezzük. A friss mentát csokorba kötjük. A szőlőszemeket kissé összetörjük (kesztyűben, mert nagyon fog vagy krumplinyomóval) és egy edénybe téve ráreszeljük a citrom héját, majd elkezdjük a főzést. 30-35 perc múlva beletesszük a mentát és további 25-30 percig (összesen kb 1 órát) főzzük. Passzírozzuk vagy annak hiányában szűrőn, gézen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2020.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

Az egészséges szőlőfürtöket megmossuk, lecsepegtetjük és leszemezzük.

A friss mentát csokorba kötjük.

A szőlőszemeket kissé összetörjük (kesztyűben, mert nagyon fog vagy krumplinyomóval) és egy edénybe téve ráreszeljük a citrom héját, majd elkezdjük a főzést.

30-35 perc múlva beletesszük a mentát és további 25-30 percig (összesen kb 1 órát) főzzük.

Passzírozzuk vagy annak hiányában szűrőn, gézen illetve egy beavatott függönyön át (kinek mi a bejövős) leszűrjük, kicsepegtetjük és miután kissé visszahűlt, jól meg is gyötörjük, hogy kinyerjünk belőle minden értékes cseppjét.

Az így kapott szőlőlét visszatesszük a tűzre és a dzsemfix tasakján leírtak szerint a hozzáadott cukorral beforraljuk.

Még forrón üvegekbe töltjük, fémfedővel lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.

A szőlő és a menta ízkombinációja páratlan finomság, az ínyencek kedvence.

Ebből a mennyiségből 6 db (720 ml-es) üveggel készült.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is