Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés (kb 50 ml) cukros tejben felfuttatjuk A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk, majd egyforma részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit (31*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb 18*34 cm-es lappá és lekvárral megkenjük. Alaposan lecsepegtetett meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk, majd a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.08.20.

A tésztához

A tészta lekenéséhez

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt kevés (kb 50 ml) cukros tejben felfuttatjuk

A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk, majd egyforma részre osztjuk.

Egy nagy gáztepsit (31*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk kb 18*34 cm-es lappá és lekvárral megkenjük. Alaposan lecsepegtetett meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk, majd a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé. A tészta közepén egy kb 6 cm-es sávot szabadon hagyunk a tölteléknek.

A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot 3 részre osztjuk és az egyik felébe a kókuszt, a másikba mákot, a harmadikba pedig a diót forgatjuk.

A szabadon maradt részt betöltjük külön-külön a habokkal.

190 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintjük és szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is