Elkészítése
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a felét és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, vagy külön keverjük ki és sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.
A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű, gömbölyű fenekű tálba rendezzük amit előzőleg folpackkal kibéleltünk úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd a sütit.
A túrót robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel és a tejföllel. A habtejszínt is felverjük. A zselatint kevés vízben vagy szörpben felmelegítjük (nem forraljuk).
Egy nagyobb tálban a habot és krémes állagú túrót összekeverjük, lassan hozzácsurgatjuk a zselatint is (én ekkor kb 5 evőkanálnyi krémet kivettem a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát is.
A piskótatekercsekkel bélelt edénybe kanalazzuk a krémet, a tetejét a félretett tekercsekkel zárjuk. Egy éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk és a maradék krémmel díszítjük. Én ezt pár csepp kék ételfestékkel színeztem.









