Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Áfonyás sütik

Sütemény receptek

Torta receptek

Áfonyás charlotte gluténmentesen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a felét és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát ugyanígy sütjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2021.09.26.

A piskótatekercshez

Piskótatekercs töltéséhez

A torta töltelékéhez

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk a felét és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, vagy külön keverjük ki és sütjük.

A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.

A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű, gömbölyű fenekű tálba rendezzük amit előzőleg folpackkal kibéleltünk úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd a sütit.

A túrót robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel és a tejföllel. A habtejszínt is felverjük. A zselatint kevés vízben vagy szörpben felmelegítjük (nem forraljuk).

Egy nagyobb tálban a habot és krémes állagú túrót összekeverjük, lassan hozzácsurgatjuk a zselatint is (én ekkor kb 5 evőkanálnyi krémet kivettem a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát is.

A piskótatekercsekkel bélelt edénybe kanalazzuk a krémet, a tetejét a félretett tekercsekkel zárjuk. Egy éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk és a maradék krémmel díszítjük. Én ezt pár csepp kék ételfestékkel színeztem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is