Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Áfonyás sütik

Browniek

Sütemény receptek

Áfonyás-mandulás brownie

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az áfonyát alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra (ízlés szerint fagyasztott áfonyát is használhatunk). A szeletelt mandulát tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük világos színűre. Ezután öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen (vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!!!). A csokoládét vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyünk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Az áfonyát alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra (ízlés szerint fagyasztott áfonyát is használhatunk).

A szeletelt mandulát tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük világos színűre. Ezután öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen (vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!!!).

A csokoládét vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyünk belőle félre 15 dkg-ot.

A maradék csokoládét a vajjal együtt tegyük egy serpenyőbe és állandó kevergetés mellett olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A keverőtálba tegyük bele a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és robotgéppel keverjük jó habosra.

Ezután adjuk hozzá a visszahűtött csokoládés-vajas keveréket, és keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd szitáljuk hozzá a keverékhez és szintén keverjük össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

Ezután fakanállal először keverjük hozzá az előzőleg megpörkölt mandulát és a félretett, apróra vágott 15 dkg csokoládét, majd az áfonyát is.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral (20*30 cm), majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt addig süssük hogy a teteje már szépen megsüljön, a belseje viszont még egy kicsit puhább legyen (én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is