Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt és ráhelyezünk egy másik tepsit és aranybarnára sütjük kb 25 perc alatt. Így járunk el a másik lappal is. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2021.09.22.

Krém

Továbbá

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt és ráhelyezünk egy másik tepsit és aranybarnára sütjük kb 25 perc alatt. Így járunk el a másik lappal is.

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.

A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal.

Levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.

A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is