Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésen bemelegítjük. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A fehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, akkor hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a sütőport, a mákot és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18–20 perc alatt megsütjük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.02.24.

Tészta

Citromkrém

Csoki mousse

Elkészítése

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésen bemelegítjük. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük.

A fehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, akkor hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a sütőport, a mákot és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18–20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját, a pudingport és a cukrot kihabosítjuk, majd a tejet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a piskótára simítjuk.

A csokoládét 1 dl tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.

A maradék tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládés keverékkel és az egészet a citromos krémre kenjük.

2-3 órán át dermesztjük, majd felszelve kínáljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is