Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Citromos krémmel töltött linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a porcukrot és a tojást. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és egy szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alexandra1234
Beküldte: 2022.10.24.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a porcukrot és a tojást.

Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.

A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és egy szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosbarnára sütjük.

A kész süteményeket kihűtjük. Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Ezután egy robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom kifacsart levét.

Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket. Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Alexandra1234
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is