Elkészítése
A tésztához a tojássárgákat, vizet, olajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd apránként beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is.
Egy 22 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Rácson kihűtjük.
A krémhez a pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük, ezután összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.
A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Rásimítjuk a krém háromnegyed részét az alsó lapra és rátesszük a felsőt, majd a maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és oldalát.
A csokitkat gőz felett felolvasztjuk (az étcsokit 2 evőkanál olajjal, a fehéret 1 evőkanállal) és utolsó lépésként bevonjuk a torta tetejét az olvasztott étcsokoládéval. A fehér csokival dekoráljunk kreatívan.
Jó sütizést mindenkinek!









