Elkészítése
Először elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákhoz mehet a kakaópor és az édesítőszer, majd az egészet jó alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, még egyszer átkeverjük és hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Ezalatt előkészítünk egy sütőpapíros, nagy méretű tepsit. Beleöntjük a masszát, elkenjük a tepsin és előmelegített sütőben 180 fokon kb 13 percig sütjük.
A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, nem szükséges konyharuhára feltekerni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni pár percig, aztán belekeverünk 1 ek túrót. Ismét belekeverünk 2 ek túrót a csokiba, elkeverjük és ha kihűlt a csoki, belekeverjük a maradék túrót is. A krémet mézzel vagy folyékony édesítőszerrel ízesítjük.
A krém 2/3-át elkenjük a tésztán és feltekerjük a tekercset. A tekercset a feltekerés után lassan eltávolítjuk a sütőpapírról. A tekercsen elosztjuk a maradék krémet és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.
Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt csokival vagy gyümölcsökkel is díszíthetjük.










