Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Csokoládés-vaníliás profiterol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vízhez adjuk hozzá a vajat, a csipet sót és cukrot, majd melegítsük forráspontig. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és pár percig kevergetve addig pirítsuk a tésztát míg elválik az edény falától (nyugodtan pirítsuk pár percig a tésztát, nem fog leégni). Ezután vegyük le a tűzről, tegyük át egy tálba és hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.15.

Égetett tésztához

Vaníliakrémhez

Csokoládékrémhez

Elkészítése

A vízhez adjuk hozzá a vajat, a csipet sót és cukrot, majd melegítsük forráspontig. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet és pár percig kevergetve addig pirítsuk a tésztát míg elválik az edény falától (nyugodtan pirítsuk pár percig a tésztát, nem fog leégni).

Ezután vegyük le a tűzről, tegyük át egy tálba és hagyjuk hűlni. Ezután egyesével keverjük hozzá az egész tojásokat, hogy egy sima tésztát kapjunk.

A tésztát ezután kanalazzuk habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, nyomjunk nagyobb diónyi halmokat a masszából.

Ezután alaposan spricceljük le vízzel a tésztát, mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem).

Amikor a tészta megsült, nyissuk ki a sütőajtót résnyire, hagyjuk pár percig a meleg sütőben, majd vegyük ki és hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.

Az étkezési keményítőt keverjük össze a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd öntsük fel a hideg tejjel és közben keverjük simára. A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, robotgéppel keverjük jó habosra, majd öntsük hozzá egy keveset a tejes keverékből és keverjük simára.

Ezután a tejes-keményítős-cukros keveréket melegítsük forráspontig, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tojásos keveréket, és addig főzzük míg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, öntsük át egy tálba, folpackkal fedjük le, majd így hagyjuk kihűlni.

Amikor a vaníliakrém kihűlt, kanalazzuk habzsákba és töltsük meg vele a kis fánkocskákat.

Ezután helyezzük egy jénaiba egymás mellé a megtöltött fánkokat, majd készítsük el a csokoládékrémet és kanalazzuk a fánkok tetejére.

A pudingport keverjük simára kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet, adjuk hozzá a kristálycukrot és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről és kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a közben teljesen kihűlt pudinghoz.

A jénaiba sorakoztatott, megtöltött fánkokra ezután kanalazzuk rá az elkészült csokoládékrémet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is