Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd folpackba vagy nylonzacskóba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a töltelékeket. Diós és mákos réteg: egy edényben a tejszínt és a vizet lassú tűzön forralni kezdjük. Közben darált diót elkeverjük az édesítőszerrel, ráöntjük a rumot és leforrázzuk a vizes tejszínnel. Alaposan elkeverjük és félretesszük hűlni. A mákos […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
9 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tsche
Beküldte: 2020.12.26.

Tészta

Diós réteg

Mákos réteg

Almás réteg

Szilvás réteg

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd folpackba vagy nylonzacskóba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a töltelékeket.

Diós és mákos réteg: egy edényben a tejszínt és a vizet lassú tűzön forralni kezdjük. Közben darált diót elkeverjük az édesítőszerrel, ráöntjük a rumot és leforrázzuk a vizes tejszínnel. Alaposan elkeverjük és félretesszük hűlni. A mákos töltelék ugyanígy készül.

Az almás töltelékhez összekeverjük az alapanyagokat és felfőzzük annyira, hogy épp, hogy forrni kezdjen, majd a tűzről lehúzzuk és félretesszük hűlni.

Miután elkészültek a töltelékek, újra elővesszük a tésztát. Lemérjük és a kapott súly alapján 5 egyenlő részre osztjuk, majd a tésztákat egyenként cipóvá gyúromjuk.

Ez a tészta nagyon törékeny és rendkívül nagy odafigyeléssel kell vele bánni! A tésztacipókat egyenként 2 ív sütőpapír között a forma méretére (25*25 cm) nyújtjuk és a következőként rétegeljük alulról felfelé: először egy réteg tészta, utána a diótöltelék, egy réteg tészta, majd a mák töltelék, egy réteg tészta és ezt követően az almás töltelék, egy réteg tészta és a lekváros réteg, majd legvégül a fedőréteg tészta.

A tészta tetejét tojással kenejük és 170 fokra előmelegített sütőben 1,5-2 óra alatt, időnként a légkeverést bekapcsolva, alaposan megsütjük.

Teljesen ki kell hűteni, mielőtt formából kivesszük vagy szeletelni, tálalni kezdjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Tsche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is