Elkészítése
Tészta:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót is. Óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
A kihűlt tésztalapot megkenjük főzött kávéval.
Krém:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel és közben csomómentesre keverjük az egészet. Alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a krémet.
A krémet még forrón rásimítjuk a diós lapra és hideg helyre tesszük.
Csokimáz:
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd belekeverjük az instant kávét is. A kihűlt krém tetejére simítjuk a mázat és hideg helyre tesszük, amíg megköt. Tetszés szerint díszíthetjük egész dióval.










