Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Diós kosárka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órán át hűtőben pihentetetjük. Pihenés után a tésztát 24 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle. Rétesliszttel meghintjük a formákat, a gombócokat is és így a formákba nyomkodjuk a tésztát. Felmelegített baracklekvárral kikenjük a kosárkákat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Összekeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2019.11.20.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órán át hűtőben pihentetetjük.

Pihenés után a tésztát 24 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.

Rétesliszttel meghintjük a formákat, a gombócokat is és így a formákba nyomkodjuk a tésztát. Felmelegített baracklekvárral kikenjük a kosárkákat.

A tojásfehérjét felverjük habnak. Összekeverjük a diót a porcukorral, majd a habba forgatjuk óvatosan. A habot habzsákból a kosárkákba nyomjuk vagy kanállal beleadagoljuk. A habba tehetünk 1-1 fél diót, de ez el is maradhat.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A formákban hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetjük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is