Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Diós-krémes szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk. Közben a lisztet, diót és a sütőport összekeverjük. A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket (figyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük összes), majd a piskótamasszát belesimítjuk egy 20*30 cm-es sütőpapíros tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.27.

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihezTészta

Krém

Tetejére

Díszítéshez

Elkészítése

Tészta:

Az egész tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk.

Közben a lisztet, diót és a sütőport összekeverjük.

A tojásos masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztes-diós keveréket (figyelve arra, hogy a tojáshabot ne törjük összes), majd a piskótamasszát belesimítjuk egy 20*30 cm-es sütőpapíros tepsibe.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült a lap, akkor rácsra téve kihűtjük.

Krém:

A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

Amikor a puding teljesen kihűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás, díszítés:

A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy tálcára tesszük vagy vissza a tepsibe, majd rásimítjuk a krémet egyenletesen.

A tejszínt felverjük keményre, majd a krémre simítjuk.

A díszítéshez elkészítjük a grillázst. Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, majd beleforgatjuk a diót. Egy tányért alaposan megvajazunk, majd ráöntjük a még meleg grillázst. Amikor kihűl és megszilárdul, akkor aprítógépben összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, akkor tegyük több réteg zacskóba és húsklopfolóval vagy nyújtófával törjük kisebb darabokra.

Szeljük fel a süteményt, majd szórjuk meg a grillázzsal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is