Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, 2 dkg cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a maradék cukrot, vajat és sót, majd addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától. 1 órán keresztül lefedve kelesztjük. Addig a kandírozott gyümölcsöket elkeverjük az aromával, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2020.12.11.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, 2 dkg cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.

Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a maradék cukrot, vajat és sót, majd addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától.

1 órán keresztül lefedve kelesztjük.

Addig a kandírozott gyümölcsöket elkeverjük az aromával, rummal, mandulával és ízlés szerint mazsolával, majd állni hagyjuk.

Összegyúrjuk a kandírozott gyümölcsökkel a tésztát.

A tésztát porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk (ebből az adagból én 3 kisebb stollent készítettem, mert ajándéknak készültek).

A kinyújtott tészta (2 cm vastag legyen és téglalap formájú) közepére teszünk 1-1 marcipán csíkot. A rövidebb széleit behajtjuk, a hosszabbakat pedig egymásra hajtogatjuk és formázzuk. A tetejét sodrófával kicsit benyomjuk (kialakítjuk a stollen jellegzetes formáját).

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 25 percig kelesztem.

180 fokra melegített sütőben kb 35-40 percig sütjük. Kihűtve porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is