Elkészítése
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot és tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk egyenként, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet és a kakaóport is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (38*44 cm) simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla és kihűtjük a piskótát.
Teljesen felesleges a ki-be tekergetés. Egyszerűen nem kell túl sütni a piskótát. Ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg.
Közben elkészítjük a krémet: kb 2 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni. A maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejbe öntjük. Állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd kihűtjük.
A vajat a porcukorral kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és kihabosítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet, majd a héjától megfosztott banánokat ráfektetjük és óvatosan feltekerjük. Érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Aki szeretné, csokimázzal bevonhatja vagy porcukorral megszórhatja.










