Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Fahéjas-szilvás, mézes szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is. Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével. 4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk egyenként a tepsi méretére (20*30 cm), majd 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük tepsi hátán. Vaníliás-fahéjas krém: A pudingport és a cukrot csomómentesre […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.12.21.

Tészta

Vaníliás-fahéjas krém

Szilvás krém

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is.

Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével. 4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk egyenként a tepsi méretére (20*30 cm), majd 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük tepsi hátán.

Vaníliás-fahéjas krém:

A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a margarint és a fahéjat, végül alaposan kihabosítjuk.

Szilvás krém:

Ha befőttel készítjük, akkor a levét felfogjuk. Ha nem befőttel készül, akkor használjunk a befőtt leve helyett vizet.

A darabolt szilvát egy edénybe tesszük és felöntjük 1 dl vízzel vagy befőtt lével és hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.

1 dl befőtt lében vagy vízben elkeverjük a pudingport, majd ha a szilva felforrt, akkor hozzáadjuk és besűrítjük vele.

Összeállítás:

Beletesszük a tepsibe vagy egy tálcára az egyik lapot és rákenjük a vaníliás krém felét, erre teszünk egy újabb lapot, amire rákenjük a szilvás krémet. Teszünk rá még egy lapot, amire rákenjük a maradék vaníliás krémet és befedjük a maradék lappal. Alaposan lenyomkodjuk és másnapig hűtőbe tesszük.

A mázhoz a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokira és teljesen feloldjuk benne a csokit. A kész mázat a süti tetejére öntjük. Amíg megdermed a máz, hűtőbe tesszük a sütit, majd ízlés szerint szeletelve tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is