Elkészítése
Tészta:
A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is.
Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével. 4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk egyenként a tepsi méretére (20*30 cm), majd 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük tepsi hátán.
Vaníliás-fahéjas krém:
A pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd felfőzzük. Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a margarint és a fahéjat, végül alaposan kihabosítjuk.
Szilvás krém:
Ha befőttel készítjük, akkor a levét felfogjuk. Ha nem befőttel készül, akkor használjunk a befőtt leve helyett vizet.
A darabolt szilvát egy edénybe tesszük és felöntjük 1 dl vízzel vagy befőtt lével és hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.
1 dl befőtt lében vagy vízben elkeverjük a pudingport, majd ha a szilva felforrt, akkor hozzáadjuk és besűrítjük vele.
Összeállítás:
Beletesszük a tepsibe vagy egy tálcára az egyik lapot és rákenjük a vaníliás krém felét, erre teszünk egy újabb lapot, amire rákenjük a szilvás krémet. Teszünk rá még egy lapot, amire rákenjük a maradék vaníliás krémet és befedjük a maradék lappal. Alaposan lenyomkodjuk és másnapig hűtőbe tesszük.
A mázhoz a tejszínt felforraljuk, majd ráöntjük a csokira és teljesen feloldjuk benne a csokit. A kész mázat a süti tetejére öntjük. Amíg megdermed a máz, hűtőbe tesszük a sütit, majd ízlés szerint szeletelve tálaljuk.









