Elkészítése
2*4 tojásból külön-külön hagyományos módon piskótát készítünk. 4 egész tojást, egy csipet sóval és 4 evőkanál cukorral kb 10 perc alatt kihabosítunk robotgéppel. 4 evőkanál lisztben elkeverünk 0,5 mokkáskanál sütőport és szódabikarbónát, majd a lisztes keveréket óvatosan a tojáshabba forgatjuk.
A kész piskótamasszát egy 20*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük. A maradék alapanyagból készítünk egy másik lapot is.
A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémhez adjuk, melybe óvatosan belekeverjük a megmosott és leszemezett ribizlit.
Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a ribizlis krémet, majd a másik lappal befedjük.
Porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint ribizlivel díszítjük.










