Elkészítése
A sütőtt 180 fokra előmelegítjük.
Előveszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet simára keverjük.
A tepsit (23*39 cm) kiolajozzuk, majd megszórjuk liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggyet.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite, felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjéket kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.
Ha megsült hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz majd szeletelni.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.










