Elkészítése
A teljeskiörlésű búzalisztet egy mély tálba helyezzük és a közepébe kis mélyedést készítünk.
Az élesztőt kevés langyos, édesített mandulatejben elkeverjük és pár percet várunk, majd beleöntjük a liszt mélyedésébe és kevés lisztet keverünk hozzá.
Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk, majd a habosra felvert tojást hozzákeverjük, majd a liszthez adjuk ezt is.
A mazsolát célszerű már az elején megmosni és 5 pecig langyos, édes vízben áztatni, majd a lisztre szórni (előtte szűrjük le!!).
Ezután megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk és bedolgozzuk. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást.
A tésztát cipó alakúra formázzuk és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk.
Kis cipókat készítünk a tésztadarabokból, majd rudakat formázunk belőlük és megfonjuk as tésztát, végül a tetejét lekenjük tojással. Ettől szép fényes, sárgás színű lesz.
Előmelegített, nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük amíg a teteje szép piroskás nem lesz.









