Elkészítése
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, téglalap alakúra, majd megkenjük az olvasztott vajjal a tésztát.
A cukrot, a kakaót és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a keverékhez hozzáadunk 1/2 dl tejet. Sűrű krémmé keverjük. Ezzel a sűrű, kakaós krémmel megkenjük a tésztát.
Szorosan feltekerjük és a rudat megkenjük vízzel. 1-2 ujjnyi szélesen felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe, oldalára fordítva rakjuk a csigákat, helyet hagyva közöttük, mert sülés közben nőni fognak.
Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük 200 fokon. Kihűlés után porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!










