Elkészítése
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a narancslevet és a narancshéjat. Összedolgozzuk a liszttel, a kakaóporral és az instant kávéval.
A tésztát gyorsan csomómentesre gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük alul-felül sütő esetén 175 fokra, a légkeverésesnél középső sínen sütve 160 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral
A tésztát lisztezett gyúródeszkán vagy nyújtólapon 3 mm vastagra nyújtjuk. A kb 4 cm átmérőjű oválisra vagy kerekre szaggatott tallérokat a tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
A sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
A marcipánmasszát a narancslekvárral összekeverjük, a tallérok egyik felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a lekvár nélküli tésztával.
A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolvasztjuk. A krémet szűk csövű habzsákba töltjük és vékony vonalakat nyomunk a tallérokra, végül csokoládébabbal díszítjük.









