Elkészítése
A lisztbe belekeverjük a sót, majd eldolgozzuk benne a vajat vagy margarint és a zsírt. Ezután hozzákeverjük a porcukrot, majd a tejszínt, vizet, tojássárgákat és az élesztőt és összegyúrjuk a tésztát.
Nem kell dagasztani, csak alaposan összedolgozzuk. 6 részre osztjuk, kigombócozzuk és folpackba tekerve hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a cukrot és a vizet összeforraljuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a cukorszirupot és öszekeverjük az egészet.
A tésztákat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a 1/6-od részével. A rövidebbik oldalát felhajtjuk kb 0,5 cm-es sávon és a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A többi tésztával is így járunk el.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a bejgliket. Tojássárgával megkenjük a bejgliket, majd hűvös helyre tesszük, amíg megszárad, majd tojásfehérjével is lekenjük. Megvárjuk, amíg ez is megszárad és több helyen az aljáig szurkáljuk egy hegyes hurkapálcával.
180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.










