Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Karácsonyi fahéjas csillagok (Zimtsterne )

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit: mandula, porcukor, méz, fehéj (citromhéj) és tojásfehérjék egy tába tesszük és összegyúrjuk a tészát. Porcukorral megszórt deszkán, a tészta tetejét egy folpackkal vagy sütőpapírral letakarva 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Egy kisebb, kb 4 cm átmérőjű csillag formával kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A mázhoz a tojásfehérjét a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Asztalosné Irénke
Beküldte: 2023.12.20.

HozzávalókTészta

Máz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit: mandula, porcukor, méz, fehéj (citromhéj) és tojásfehérjék egy tába tesszük és összegyúrjuk a tészát.

Porcukorral megszórt deszkán, a tészta tetejét egy folpackkal vagy sütőpapírral letakarva 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.

Egy kisebb, kb 4 cm átmérőjű csillag formával kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

A mázhoz a tojásfehérjét a pocukorral kézi mixerrel addig keverjük magas fokozaton, amíg sűrű, fehér krém nem lesz belőle. A kekszet felületét bekenjük a cukormázzal.

Alsó-felső sütéssel, 150 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a kekszeket. Addig szárítsuk a kekszeket, amíg a máz nem kezd színesedni. Maradjon fehér, de a tapintása legyen száraz.

Fém dobozba téve sokáig eláll.

Tipp:

A Zimtsterne egy hagyományos német karácsonyi sütemény, melynek jellegzetes alakja és íze van. Ezek a csillag alakú sütemények fahéjjal és mandulával készülnek, ami egyedi és meleg ízt kölcsönöz nekik. A tetejükre gyakran kerül egy vékony, fényes fehérjeglazúr, amely nem csak dekoratív, hanem édes ízű is.

A Zimtsterne különösen népszerű a német karácsonyi vásárokon, ahol frissen sütve kínálják. A puha, kissé ragacsos állaga és a fűszeres íze miatt sokak kedvence a hideg téli napokon, tökéletes kísérője egy csésze forró italnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Asztalosné Irénke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is