Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karamellhez a cukrot világos barnára karamellizáljuk, majd ha már nincsenek benne cukor szemcsék, akkor felöntjük a forró vízzel. Vigyázzunk, mert sisteregni, gőzölni fog, nehogy megégesse a kezünket! Várjuk meg, amíg felolvad a karamell és sűrű, krémes állagú lesz. Még melegen osszuk el az előkészített tálákba. A tésztához a tojásokat kissé felverjük, majd belekeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.03.30.

Karamell

Tészta

Elkészítése

A karamellhez a cukrot világos barnára karamellizáljuk, majd ha már nincsenek benne cukor szemcsék, akkor felöntjük a forró vízzel. Vigyázzunk, mert sisteregni, gőzölni fog, nehogy megégesse a kezünket!

Várjuk meg, amíg felolvad a karamell és sűrű, krémes állagú lesz. Még melegen osszuk el az előkészített tálákba.

A tésztához a tojásokat kissé felverjük, majd belekeverjük a cukrokat, végül felöntjük a tejjel és az egészet alaposan elkeverjük.

A tojásos masszát elosztjuk a karamellen, majd a tálkákat egy tepsibe sorakoztatjuk. A tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák kb 3/4-éig érjen.

160 fokon kb 25-30 percig gőzöljük. 25 percnél nézzük meg, hogy megszilárdult-e már. Ha igen, akkor vegyük ki és emeljük ki a forró vízből.

Langyosan vágjuk körbe a formában a sütit, borítsunk rá egy tányért és egy határozott mozdulattal fordítsuk át. A formát emeljük le a sütiről és már fogyaszthatjuk is.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Spanyol Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is