Elkészítése
Az összeállítás előtti nap készítjük el a karamellt és a csoki ganache-t.
Karamell:
A cukrot egy vastag falú edényben karamellizáljuk lassú tűznél, majd hozzáadjuk a mézet és a felforrósított tejszínt is. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat is. Másnapig hűtőben tároljuk.
Csoki ganache:
A tejszínt felforrósítjuk, majd beletesszük a kétféle csokit és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Másnapig ezt is hűtőben tároljuk.
Mascarponés krém:
A tejszínt a vaníliával (és ha édesítetlen tejszínnel dolgozunk, akkor a porcukorral együtt) kb 3/4-ig felverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a mézet, majd habbá verjük az egészet.
Összeállítás:
Előveszünk egy magasabb falú poharat, majd az ostyából pogácsaszaggatóval akkora köröket vágunk ki, ami belefér a pohárba.
A mogyorót nagyobb darabokra vágjuk.
Összeállítás előtt robotgéppel kihabosítjuk a csoki ganache-t.
Jöhet a rétegezés: vaníliás krém, ostya, csokis krém, mogyoró és karamell. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hely a pohárban és el nem fogynak az alapanyagok.
Ízlés szerint dekorálhatjuk.









