Elkészítése
Tészta elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adjuk és egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
A tésztát elfelezzük és két lapot sütünk sütőpapírral bélelt tepsiben (23*38 cm). 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a lapokat, amiket kihűtünk.
Krém és összeállítás:
A tejszínt a vaníliás cukorral és mézzel kemény habbá verjük, majd a krémet szintén elfelezzük.
Az egyik lapot egy tálcára tesszük és lekenjük a krém felével.
A csokoládét, vajat, olajat és kakaóport egy edényben összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni és ezt a masszát a tejszínes krémre simítjuk.
A tortát betesszük a fagyasztóba és kb 3 perc alatt a csokoládé megdermed.
Ezután rákentjük a maradék krémet és a másik lapot is ráhelyezzük. A tetejét egy kis nyújtófával simára igazítjuk, hogy a krém jól elsimuljon.
Bevonat elkészítése és tálalás:
A bevonat hozzávalóit egy kis edényben tűz felett felfőzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A mázat ráöntjük a torta tetejére és kissé megrázzuk a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tesszük a tortát.
4 óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szelhetjük a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!









