Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Leopárd kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejet keverjük össze 1 ek cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal. Ezután készítsünk a közepébe egy mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá az olvasztott vajat és az egész tojást, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos tejet keverjük össze 1 ek cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal.

Ezután készítsünk a közepébe egy mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá az olvasztott vajat és az egész tojást, majd robotgéppel dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is dolgozhatunk).

Ezután osszuk el a tésztát három részre, majd az egyik tésztagombócot tegyük egy tálba, konyharuhával takarjuk le és langyos helyen kelesszük kb egy óra alatt a duplájára.

Egy evőkanál kakaót keverjünk össze egy evőkanál tejjel, majd adjuk hozzá a második tésztagombóchoz és alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük egy tálba, takarjuk le konyharuhával és langyos helyen szintén kelesszük a duplájára.

Két evőkanál kakaót keverjünk össze két evőkanál tejjel, majd adjuk hozzá a harmadik tésztagombóchoz és gyúrjuk alaposan össze. Ezután tegyük egy tálba, takarjuk le konyharuhával, és langyos helyen szintén kelesszük a duplájára.

Amikor a mindhárom tészta megkelt (kb egy óra) akkor mindegyik tésztát osszuk el 6-6-6 egyenlő részre.

Az világosbarna tésztagombócokat sodorjuk olyan hosszú henger alakúra mint amilyen a sütőformánk hossza, majd tegyük félre.

A sötétbarna tésztagombócokat nyújtsuk ki olyan hosszú, de keskeny ovális alakúra mint amilyen hosszú a sütőformánk.

A világos tésztagombócokat szintén nyújtsuk ki olyan hosszú, de keskeny ovális alakúra amilyen hosszú a sütőformánk.

Egy sötétbarna ovális tésztát kenjük le hideg tejjel, majd helyezzük a közepére a világosbarna tésztahengert és tekerjük bele a sötét tésztába (mindegyik sötétbarna és világosbarna tésztával külön-külön így járjunk el).

Ezután a világos ovális tésztát szintén kenjük le tejjel, majd helyezzük a közepére a barna tésztahengert és tekerjük bele a világos tésztába (mindegyik világos tésztával külön-külön így járjunk el).

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) majd helyezzünk bele először három tésztarudat, majd kettő tésztarudat, végül pedig a közepére tegyük rá a maradék tésztarudat.

Ezután takarjuk le egy konyharuhával és szobahőmérsékleten kb 30 perc alatt kelesszük újra a tésztát, majd kenjük le felvert tojással.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre. A sütési idő felénél, amikor már kezd szép színt kapni a kalács, takarjuk le a formát alufóliával és úgy süssük készre a kalácsot (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem 20 percig, majd letakartam fóliával és úgy sütöttem még 25 percig).

Amikor a kalács megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is