Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Mákos-meggyes aranygaluska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta:A lisztet, sót, keverjük el a dagasztógép táljában. Készítsünk egy kisebb mélyedést a lisztben a tálba, majd szórjuk bele a cukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsük rá a felmelegített tej felét és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő.Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, az olvasztott vajat és dolgozzuk ki jól a tésztát a maradék tej hozzáadásával.Tegyük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2024.03.07.

Hozzávalók

Forgatáshoz

Sodóhoz

Elkészítése

Tészta:A lisztet, sót, keverjük el a dagasztógép táljában. Készítsünk egy kisebb mélyedést a lisztben a tálba, majd szórjuk bele a cukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsük rá a felmelegített tej felét és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő.Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, az olvasztott vajat és dolgozzuk ki jól a tésztát a maradék tej hozzáadásával.Tegyük félre a tésztánkat, takarjuk le és meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük a duplájára.Összeállítás:A meggyet alaposan lecsepegtetjük.A tésztát alaposan lisztezett felületre öntjük, félbehajtjuk, majd kinyújtjuk két cm vastagságúra. Egy 5 cm átmérőjű pogácsszaggatóval szaggasunk ki köröket a tésztából.Szagattás után mártsuk bele egyesével a tésztát az olvasztott vajba, majd a cukrorral elkevert mákba forgatjuk. A sütőformát vajazzuk ki, majd tegyük tepsibe a tésztát, szórjuk meg a meggy felével. Újabb sor vajas-mákos galuska következik, majd a maradék meggy, végül a megmaradt mákos keveréket szórjuk a tetejére.Tegyük félre kelni a tortaformában lévő galuskákat 15-20 percre.Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 perc alatt süssük készre.Sodó:Amíg sül az aranygaluskánk, készítsük el a sodót. A cukrot, vaníliás cukrot és a lisztet egy tűzálló tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 2 dl tejet és a tojássárgákat. Az egészet csomómentesre keverjük, majd elkezdjük melegíteni.Ha felforrt, akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tejet és forraljuk be.A kész aranygaluskát a sodóval tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is