Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Meggyes, cseresznyés sütik

Mákos, meggyes krémes süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet! A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit (25*35 cm) béleljük ki sütőpapírral. A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát. A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.01.20.

Tészta

Krém

Elkészítése

A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet! A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit (25*35 cm) béleljük ki sütőpapírral.

A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát.

A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kimagozott meggyet.

Kb 35 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt vágjuk két lapba.

Közben a meggy levét egészítsük ki vízzel, hogy összesen 6 dl legyen. Keverjük el a pudingport és a cukrot a meggylével csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.

A krémet még melegen simítsuk rá az alsó mákos lapra, majd tegyük rá a másik lapot és hűtsük ki egészen. Ekkorra a krém is teljesen megszilárdul.

Kb 2-3 óra múlva szeletelhető is.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is