Elkészítése
A tésztához a liszteket, porcukrot és a sót összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor kevés tejfölt adhatunk hozzá (nekünk nem kellett). Becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár éjszakára is.
Miután a tészta kellőképpen lehűlt kissé átgyúrjuk, 5-6 mm vastagra nyújtjuk és kb 8-9 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (a lényeg, hogy nagyobb legyen a tészta, mint a forma átmérője. A mi formánk 6 cm átmérőjű).
A formákat kevés rétesliszttel meghintjük, majd a köröket belenyomkodjuk a formákba. 180 fokon kb 10 perc alatt elősütjük.
A maradék tésztát összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport és a cukrot, majd még forrón robotgéppel hozzádolgozzuk a gesztenyét és az aromát.
A kész krémet habzsákkal vagy kisnanállal a kosárkákba töltjük, majd 2-3 szem meggyet nyomkodunk bele.
A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a kosárkákra, majd kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
Langyosan, óvatosan kifordítjuk a sütiket a formából, majd porcukorral megszórva tálaljuk.









