Elkészítése
Tészta:
A tojásfehérjét keverjük ki egy kis sóval és a cukorral, míg szilárd és fényes habot nem kapunk. Amint a hab elérte a kívánt állagot, sorban adjuk hozzá a tojássárgákat. Majd óvatosan keverjük hozzá a mákot, a kókuszreszeléket és a ledarált diót.
Osszuk ketté a tésztát, és simítsuk egyenletesen sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsikbe (kb 20*30 cm). Mindkét adagot 170 °C-on körülbelül 20-20 percig sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni.
Krém:
Keverjük össze a cukrot, tojássárgákat és pudingport, majd adjuk hozzá a tej felét és keverjük csomómentesen. A többi tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá az előzőleg elkészített tojásos-pudingos keveréket és főzzük sűrűre. Ezt is hűtsük ki.
A vajat habosítsuk ki, majd apránként (például evőkanálnyi mennyiségekben) adjuk hozzá a pudingot. Keverjük addig, míg krémes nem lesz, majd keverjük hozzá a citromlevet és a likőrt is.
Meggyes töltelék:
Helyezzük a gyümölcsöt egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és kezdjük el melegíteni. Amikor a gyümölcs megpuhult és a cukor is feloldódott, locsoljuk meg citromlével. Keverjük össze a keményítőt némi vízzel és öntsük a gyümölcsös keverékhez. Forraljuk fel, majd hűtsük ki.
Összeállítás:
Az első tésztalapra kenjük rá a pudingos krémet, majd ha egy picit hűlt kenjük meg a kihűlt meggyes krémmel és fedjük be a másik tésztalappal.
A csoki öntet elkészítéséhez törjük apróra a csokoládét és egy kevés olaj hozzáadásával gőzfürdőn olvasszuk fel, majd öntsük a süti tetejére.









