Elkészítése
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében. A lisztet és a sütőport elkeverjük majd apránként a felvert habhoz adjuk vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.
A masszát sütőpapírral bélelt, 35*40 cm-es tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütjük.
A kakaós piskótát ugyanúgy készítjük el, mint a fehér piskótát.
A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, végül 3 részre osztjuk.
Az elkészült piskóta lapokat egymásra rakjuk, majd félbe vágjuk így 4 db lapot kapunk. Ezután összeállítjuk a süteményt. A barna lapot megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a fehér piskótalapot és megkenjük a krémmel. A krém tetejére rakjuk a második barna lapot ezt is megkenjük krémmel. Végül rárakjuk a fehér piskótalapot. A mázhoz a cukrot, vizet és a kakaóport összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne, végül bevonjuk a sütemény tetejét a mázzal.









