Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tea sütik, kekszek

Mézes keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszer) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a megmelangyosított mézet, végül a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2019.12.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszer) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat.

Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a megmelangyosított mézet, végül a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk.

A nyers tésztát folpackba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk a tésztát, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákkal vagy süti pecséttel nyomdázzuk a kekszet. A nyomdázót érdemes sűrűn lisztbe mártani, így nem ragad bele a tészta.

A kiszúrt kekszeket egy szilikonos papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokosos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük, de csa éppen annyira hogy a kekszek szélei éppen megbarnuljanak.

Ha kihűltek a talpukat olvasztott étcsokiba mártjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is