Elkészítése
A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, amíg a cukor elolvad.
A lisztet, a sütőporral, a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a kakóport, a darált diót, a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel alaposan összedolgozzuk. 1 órán át pihentetjük.
Kb 28 cm-es kör alakúra nyújtjuk (tortaformában is lehet), majd előmelegített 170 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha megsült, még melegen 8 cikkre vágjuk.
Elkészítjük a cukormázat: a megmaradt tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen. A megadott mennyiséghez képest a tojás nagyságától függően 2-5 dkg-mal eltérhet.
A máz felét pirosra festjük, a többi marad fehér. Mindenki kedve, türelme szerint díszítheti, én a sapkákat pirosra festettem, a szakálla, a szeme fehér lett és a ruhájának a szegélye. A kezei nálam negyed dióból készültek, de mandulából még mutatósabb! A gombjai franciadrazséból vannak.









