Elkészítése
A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tojást a cukrokkal habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, sütőporral jól elkeverjük és a tojásos masszához adjuk, majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük. Tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a süteményt megsütjük kb 25 perc alatt.
A megsült tésztát egy rácsra tesszük és a mogyorókrémmel megkenjük.
A krémhez a lisztet a tejjel és a tojással kikeverjük.
A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk szép aranybarnára, majd 1 dl vízzel felöntjük. Addig kevergetjük, míg a cukor felolvad benne.
A lisztes, tojásos tejjel besűrítjük, majd kihűtjük. A vajjal habosra keverjük.
A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A kekszet a rumos tejbe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. A maradék krémet rákenjük a kekszekre.
Végül a tejszínt a kemény habbá verjük és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk, majd a kés pengéjével megcsapkodjuk. Így lesz ilyen szép borzas. Tetejét csokoládé lapocskákkal meghintve vagy más módon díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Legalább 12 órát állni hagyjuk, addig szépen bepuhul a keksz és szeletelhető lesz. Természetesen karamellás vagy más pudinggal is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!










