Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tojást a cukrokkal habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, sütőporral jól elkeverjük és a tojásos masszához adjuk, majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük. Tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a süteményt megsütjük kb 25 perc alatt. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.01.02.

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tojást a cukrokkal habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, sütőporral jól elkeverjük és a tojásos masszához adjuk, majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük. Tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a süteményt megsütjük kb 25 perc alatt.

A megsült tésztát egy rácsra tesszük és a mogyorókrémmel megkenjük.

A krémhez a lisztet a tejjel és a tojással kikeverjük.

A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk szép aranybarnára, majd 1 dl vízzel felöntjük. Addig kevergetjük, míg a cukor felolvad benne.

A lisztes, tojásos tejjel besűrítjük, majd kihűtjük. A vajjal habosra keverjük.

A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A kekszet a rumos tejbe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. A maradék krémet rákenjük a kekszekre.

Végül a tejszínt a kemény habbá verjük és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk, majd a kés pengéjével megcsapkodjuk. Így lesz ilyen szép borzas. Tetejét csokoládé lapocskákkal meghintve vagy más módon díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Legalább 12 órát állni hagyjuk, addig szépen bepuhul a keksz és szeletelhető lesz. Természetesen karamellás vagy más pudinggal is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is