Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Áfonyás sütik

Linzerek

Sütemény receptek

Nektarinos-áfonyás pite vaníliakrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zabpelyhet kávédarálóval vagy aprítógéppel daráljuk meg hogy lisztes állaga legyen (én zabpelyhet használtam, de ízlés szerint zabliszttel is készíthetjük). A lisztté őrölt zabpehelyhez adjuk hozzá a rizslisztet, az édesítőszert, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliaaromát, a felkockázott hideg vajat és először morzsoljuk össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.29.

Gluténmentes pitetészta

Vaníliakrém

Gyümölcsös részhez

Elkészítése

A zabpelyhet kávédarálóval vagy aprítógéppel daráljuk meg hogy lisztes állaga legyen (én zabpelyhet használtam, de ízlés szerint zabliszttel is készíthetjük).

A lisztté őrölt zabpehelyhez adjuk hozzá a rizslisztet, az édesítőszert, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliaaromát, a felkockázott hideg vajat és először morzsoljuk össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha száraznak találnánk akkor egy picike vizet öntsünk hozzá).

Az összegyúrt pitetésztát ezután tenyérrel lapogassuk bele egy teflon piteformába (24 cm), majd villával szurkáljuk meg az alját (amennyiben nem teflonos a piteforma, akkor enyhén vajazzuk ki, nehogy beleragadjon a tészta).

Tipp:

Vágjunk le két szélesebb (kb 2 cm-es) és a formánál hosszabb sütőpapír csíkot, majd tegyük keresztbe bele a formába mielőtt belelapogatnánk a tésztát. Így a megsült tésztát a papírcsíkok segítségével könnyebben kitudjuk majd emelni (nekem kivehető alja van a piteformámnak, így nem tettem bele sütőpapírt és nem is kentem ki vajjal).

Helyezzük be a tésztát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép világos színűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a piteformában hagyjuk a tésztát kihűlni, majd emeljük át egy tálcára és töltsük meg a vaníliakrémmel és a gyümölcsökkel.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen (én kevergetve hűtöttem ki, így szép sima lett a krém).

A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként egy kézi habverővel keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz (mindenképpen apránként keverjük és figyeljünk nehogy túl lágy legyen a krém).

A teljesen kihűlt pitetésztára egyenletesen kanalazzuk rá a vaníliakrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd a nektarint vágjuk fel cikkekre. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, csorgassuk rá a mézet, óvatosan keverjük össze és hagyjuk legalább egy órát állni, majd tegyük egy szűrőbe hogy a leve lecsepegjen (közben többször keverjük át óvatosan, vigyázva hogy a gyümölcsök ne törjenek).

Vegyük ki a hűtőből a vanília krémmel megtöltött tésztát, ízlés szerint pakoljuk rá az alaposan lecsepegtetett nektarint és áfonyát, majd tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is